Halverwege 1700 werd het gelijknamige dorp 'Schiermonnikoog' gebouwd.

Het dorp bestaat uit evenwijdig aan elkaar staande woningen in vier lange rijen, aangeduid als zogenaamde streken (de Langestreek, de Middenstreek en de Voorstreek). Vanwege de karakteristieke bebouwing is het dorp Schiermonnikoog aangewezen als beschermd dorpsgezicht wat u verrassende beelden biedt.

Het dorp beschikt over alle faciliteiten, waaronder diverse horeca gelegenheden, winkels, etc. die absoluut een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf op Schiermonnikoog.

In de omgeving: 1km

Meer In de omgeving

Openlucht zwembad De Dunatter

Zaterdag 2 mei 2015 gaat De Dûnatter weer open. Anders dan andere jaren sluit het zwembad twee weken eerder, namelijk op 16 augustus.
Openlucht zwembad De Dunatter
Openlucht zwembad De Dunatter

Het eiland

Met bijna duizend inwoners is Schiermonnikoog het kleinst bewoonde waddeneiland van Nederland. Het eiland is ongeveer 18 km lang en 3 km breed en staat bekend om zijn rust, bijzondere natuur en kleinschaligheid.
Het eiland
Het eiland

Natuur op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog hebben de elementen het landschap nog volledig in de houdgreep. Door zeestromen, heersende winden, eb en vloed en ‘wandelende’ duinen is het eiland sinds de middeleeuwen twintig kilometer oostwaarts gekropen.
Natuur op Schiermonnikoog
Natuur op Schiermonnikoog